Hoe kies je de perfecte slagmoersleutel?



Of je nu een fervent klusser bent of een rasechte professional, je bent het waarschijnlijk al eens tegengekomen: een koppige bout die maar niet los wil komen. Om je heel wat hoofd- en spierpijn te besparen, kun je gebruik maken van een slagmoersleutel. Met onze tips kies je het perfecte exemplaar uit. 

Welk type?

Slagmoersleutels komen in verschillende types. Het grootste verschil vind je in hoe de sleutel wordt aangedreven. Aan de ene kant heb je pneumatische sleutels die op basis van perslucht werken. Deze apparaten zijn geschikt voor het zwaardere werk en kunnen veel vermogen leveren.

Aan de andere kant heb je dan weer elektrische slagmoersleutels waarbij het vermogen van een elektrische motor komt. Elektrische sleutels vind je zowel met een snoer als met een accu. Het grootste voordeel van deze laatste sleutel is dat je hem kan gebruiken zonder dat je een aansluiting voor elektriciteit nodig hebt.

Hoeveel vermogen heb je nodig?

Een andere belangrijke factor die je moet overwegen, is het vermogen van de sleutel. Gebruik je het toestel slechts sporadisch voor een simpele klus? Dan is een sleutel met wat minder vermogen waarschijnlijk voldoende. Wanneer je echter zwaarder werk doet, zal je een sleutel met meer vermogen nodig hebben. Het koppel dat de motor kan leveren wordt uitgedrukt in newtonmeter (afgekort tot Nm). Hoe hoger het aantal newtonmeter, hoe krachtiger de sleutel. 

Op zoek naar een slagmoersleutel van topkwaliteit?

Ben je zelf op zoek naar de perfecte slagmoersleutel? Dan ben je bij ACR steeds aan het juiste adres. Met ruim 30 jaar ervaring geven we je steeds vakkundig advies en uitmuntende service. We hebben een groot aanbod gereedschap van topmerken zoals Atlas Copco3M en Milwaukee.

Ontdek ons volledige aanbod

De 3 pijlers van ACR

ACR streeft ernaar om zicht te onderscheiden van alle andere verdelers van gereedschappen. Wij gaan graag net dat stapje verder voor onze klanten met een groot aanbod en een super service.

01

Ervaring en expertise

Met meer dan 30 jaar ervaring en expertise op de teller staan wij onze klanten nauw bij tijdens het kiezen van een geschikte tool.

02

Klantgericht

Uw tevredenheid is onze grootste zorg zowel voor, tijdens als na de aankoop van geschikt gereedschap.

03

Ruim assortiment

Als dealer van grote merken waaronder Atlas Copco, M3 en Milwaukee staan wij u bij met een brede waaier aan oplossingen.

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker